Тероризмът в Европейския съюз вече се превръща в ежедневие.

 

 

Тероризмът е продукт на западните секретни служби и днес наблюдаваме как хората, на които тези служби плащаха, излизат от контрол. САЩ и ЕС дестабилизираха Афганистан, Ирак, Либия, Сирия. Така те предизвикаха истинска буря, с която вече не могат да се справят.

 

 

Самият Европейски съюз е нестабилна икономическо-политическа структура на капитала и проблемите му тепърва ще се задълбочават.

 

 

Европа вече е обект на ежедневни атаки. Терористите отдавна тръбят, че САЩ и ЕС са основното зло. Но в този милитаристичен съюз по-слабата брънка е именно Европейският съюз. Затова САЩ в момента не е привлекателна цел за терористите. Всеки военен тактик знае, че основните удари трябва да се поемат от най-слабите звена в отбраната на противника. Тероризмът днес си е поставил за задача да дестабилизира Европейския съюз и така да отслаби позициите на САЩ.

 

 

В последните дни обект на ислямистки атаки станаха Франция и Германия. През март – Белгия. През септември 2015 – Париж…

 

 

Терористичните атаки в Европа в близко бъдеще могат дотолкова да зачестят, че сигурно много скоро ще се говори за „арабски ефект“ – т.е. за тероризъм, който се подразбира и е част от ежедневието в Европа.

 

 

В следващите години ще трябва да привикнем към тази ситуация.

 

Причината е, че заедно с бежанците, пристигнали в Европа след опитите за военно налагане на американска демокрация в техните страни, в градовете на Европейския съюз бяха изпратени и ислямистки бойци, които създадоха „спящи терористични клетки“.

 

 

Сега тези клетки се събуждат.

 

 

Специалистите отчитат и промяна в методите на вербовка на ислямистки бойци. Преките контакти днес са заменени от интернет.

 

 

Проблем са и самостоятелните бойни единици – терористи-единаци, които често не могат да бъдат свързани с организации като ИДИЛ/ДАЕШ, но които симпатизират.

 

 

В резултат – в Европейския съюз се забелязват нов тип терористични заплахи. Специалните служби не са готови за тях и изпадат в паника и безпомощност.

 

 

Тези факти показват за пореден път, че религиите, освен „опиум“ за болките на хората, са и „благодатна почва“ за обществено и междуличностно противопоставяне.

 

 

Кой има нужда от подобно противопоставяне, от религиозна омраза, от кръв и ненавист?

 

 

Едва ли това са обикновените граждани, работници, селски стопани, студенти, майки с деца, пенсионери…

 

 

Интерес имат онези, които плащат за това религиозно противопоставяне. Онези, които печелят от войната и религиозните сблъсъци. Онези, които правят пари от труда, мъката, мизерията и потта на хората.

 

 

Ислямският тероризъм е модерното оръжие на Капитала и служи за гарантиране на транснационални печалби.

 

 

Интерес има Капиталът!

 

За Капитала няма граници, няма вяра, няма чест, няма достойнство!

Капиталът има нужда само от печалби, кръв и експлоатация!

 

 

За тероризма са виновни онези, които днес се самоопределят като „антикомунисти“!

За тероризма е виновна системата на капитализма!

Павел Иванов

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;