Японецът Сатоси Уемацу, който нападна инвалиди в град Сагамихара около Токио, преди да се предаде на полицията, написал в социалната мрежа: «Нека има мир в света!»

 

След като Уемацу уби в дома за инвалиди 19 човека и рани 25, японецът публикувал в профила си в Туитър своя снимка, на която се усмихва, тя е съпроводена с надпис: «Нека има мир в света! Прекрасната Япония».

 

Както съобщава РИА Новости, няколко месеца по-рано Уемацу е изпратил в резиденцията на председателя на долната палата на японския парламент писмо, в което настоява да се приеме закон за евтаназията на инвалидите. В писмото той твърди, че е готов да убие 470 човека с умствени и физически нарушения, защото така ще помогне да се предотврати третата световна война.

 

Припомняме, че миналата нощ 26-годишният Сатоси Уемацу, въоръжен с нож, нападна интернат за инвалиди в японския град Сагамихара близо до Токио. По последни данни, загинали са 19 човека, 25 са ранени. Престъпникът е арестуван от полицията.

 

Уемацу е работил в същия интернат за инвалиди от края на 2012 г., а след това напуснал. Скоро мъжът постъпил на принудително лечение във връзка с психично отклонение, по време на анализите станало ясно, че е употребявал марихуана.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;