Постоянният представител на Русия към ООН Виталий Чуркин изиска от западните дипломати обяснения около авиоударите по сирийския Манбидж, в резултат на които, според данни от сирийските власти, са загинали около 120 човека, в това число жени и деца. Виталий Чуркин изиска незабавно разследване на случилото се на основание съществуващата информация.
Руският дипломат отбеляза, че изявленията на западните му колеги за провеждане на разследване на бомбардировките на Манбидж с привличане на «гражданското общество» могат да означават стремеж да се прикрие истината.
«Т.е. няма американски дронове, американски специални части в Сирия, няма специални части на американските съюзници, няма спътниково разузнаване на САЩ, няма видеозаписи, които провят всички съвременни бомбардировачи, когато нанасят удари. Не ми се иска да вярвам, че е толкова плачевно състоянието на коалицията, предвождана от САЩ. Тази препратка към гражданското общество ме принуждава да мисля, че никога няма да разберем истината, че всичко ще бъде заметено под  килима», — цитира думите на Чуркин РИА Новости.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;