През 1939 г., когато се разрази Втората световна война, Франция не се отличи с особен подготовка за нея, а именно руският, а тогава съветски народ понесе основните жертви, за да постигне освобождението на целия сват, припомня френското издание  Boulevard Voltaire. За да не се повтори това, предупреждава изданието, трябва днес «да се приеме протегнатата ръка на Москва».

 

«Днес отново с руския народ имаме еднакви врагове. Става дума за радикалния ислям и неолибералния глобализъм. На пръв поглед това са различни неща, но в действителност става дума за двете ръце на едно чудовище — метастазите в тялото на съвременния свят, мултинационалните елити, притежаващи световните капитали».

 

 

Русия спечели в «ужасната гражданска война срещу ислямистите на Кавказ (1994-2000). Тогава джихадистите се финансираха от монархиите на Персийския залив, а организацията бе поета от ЦРУ с подкрепата на болшинството западни медии, пише изданието. Зад тази победа на Русия стои самият Владимир Путин.

 

 

Сега «руската армия с успех помага на сирийския народ в неговата героична съпротива срещу ИД и другите варвари».

 

А на Франция, както твърди изданието, «чичо Сам» не й позволи да се присъедини към Русия, нито дори да изпълни обещанията си по договора с «Мистралите».

 

«Нашите ръководители са на другата страна на барикадата», — пише авторът на статията.

 

Според него, приоритет на френските власти винаги е била победата над  Башар Асад, затова те доставяха оръжие на «Фронт ан-Нусра» — филиал на «Ал Кайда» в Сирия.

 

 

Неотдавна по повод срещата на НАТО европейските лидери се срещнаха с ръководителя на «престъпната украинска държава» — докато неговите неонацистки батальони стреляха по гражданите в Донбас. На същата тази среща беше решено алиансът да се засили около руските граници — Западът се вмъква в конфликт, който Европа не може да преживее.

 

Владимир Путин нееднократно предлагаше на европейските лидери да се формира общ фронт срещу международния тероризъм и неговите съучастници.

 

 

«На 15 юли Путин се обърна в прав текст към френския народ, както той прави в собствената си страна — води диалог с народа си».

 

 

Днес Западът няма право да повтаря трагедията ок 1939 г., отхвърляйки отново протегнатата от Русия ръка, пише авторът на статията.

 

 

Френският президент трябва се постави пред ултиматум: съюз с Русия или оставка, настоява Boulevard Voltaire.
Петя Паликрушева


Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;