Министър-председателят на България Бойко Борисов определи ситуацията по границата ни с Турция като относително спокойна.

 

Той каза това след проверка в района на Малко Търново и Резово, в която участваха министърът на отбраната Николай Ненчев и главният секретар на МВР Георги Костов, съобщи БНР.

 

Борисов обяви, че правителството продължава да поддържа балансирана политика и е в непрекъснат контакт с турските власти на всички нива:

 

«Тази политика, която се води в последните години в света, няма да доведе до нищо добро. Само с ракети и с кораби не се постига спокойствие. Войната не може да гарантира мир. Към момента в България продължаваме да водим една балансирана политика, да поддържаме контакти на различните нива с нашите съседи и въпреки техните проблеми, успяваме да запазим това относително спокойствие по границите си.

 

Това е плод на огромния труд на полицаи, жандармеристи, военни и военноморски сили. Тяхното и наше призвание е да правим така, че българите да спят спокойно. Продължавам да настоявам, че външните граници на ЕС трябва да се укрепят, защото вътре да се правят граници, за мен, е безсмислено».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;