Министерството на външните работи на България препоръчва на българските граждани,  пътуващи или пребиваващи на територията на Република Турция, следното:

 

— Независимо от признаците за постепенно успокояване на обстановката, нивото на опасност налага повишена бдителност от страна на българските граждани, които се намират на територията на Република Турция.

 

— Българските граждани, които възнамеряват да пътуват до Република Турция, да се информират постоянно за актуалната обстановка в страната и конкретния район, който планират да посетят.

 

— При организирани големи групи пътуващи, туроператорите да информират предварително българската мисия в Република Турция, в чийто консулски район ще пребивават пътуващите.

 

— Настоятелно препоръчваме българските граждани да се регистрират предварително в услугата „Пътувам за..” на следния адрес:  http://www.mfa.bg/patuvamza.

 

— Да се избягват места с голямо струпване на хора.

 

— Да се следват указанията на местните власти и органите на реда.

 

— При необходимост от съдействие българските граждани да продължават да се обръщат към дипломатическите и консулските ни представителства в Република Турция.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;