Мелания Тръмп, жената на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, е обвинена в плагиатство. Някои фрази от нейната реч повтарят думите, които произнесе съпругата на Барак Обама Мишел по време на предизборната кампания през 2008 година.

 

 

Журналистите отбелязват, че част от речта на Мелания на конгреса на партията на републиканците в Кливланд по същество е била идентична с речта на Мишел Обама, произнесена на конгреса на Демократическата партия през 2008 г., пише Mashable.

 

Например, Мелания Тръмп цитира Мишел Обама, казвайки, че в детството й са я възпитавали на определени ценности — внимателните слушатели веднага забелязаха това.

The similarities between Michelle Obama’s 2008 DNC speech & Melania Trump’s . First noticed by @JarrettHillpic.twitter.com/yGpN9aJi1z

More on the similarities between Melania Trump’s speech & Michelle Obama’s speech https://www.diffchecker.com/kpqopvqy pic.twitter.com/Y5ldYzkxLm

Посмотреть изображение в ТвиттереПосмотреть изображение в Твиттере

CORRECTION: Melania stole a whole graph from Michelle’s speech.
WATCH: https://youtu.be/53Ei2dSDsFY?t=2m4s 

 Ползвателите на социалните мрежи вече иронизират по повод вероятното плагиатство.
«Ще ми липсва Мишел Обама. На Мелания Тръмп вероятно също», — пише Jamar Harrison.

 

I’m going to miss @MichelleObama. Apparently Melania Trump will too. ?

 

«Хора, спокойно. Речта на Мелания Тръмп я е писал същият изкуствен интелект, който се опитва да напише и «Хари Потър», — отбелязва Krish Subramanian.

 

Folks relax. Melania Trump’s speech was written by the same AI that tried to write Harry Potter

 

Други изразяват мнение, че всичко това говори за следното: че не е важно кой ще дойде на власт — демократи или републиканци.

 

«Считам, че това доказва, че между Обама и Тръмп няма голяма разлика», — пише Anthony DeMaggio.

 

 

 

«Това доказва, че те действат заедно и не е важно за кого гласуваме», — добавя Nick Sharp.

 

 С тях е съгласен ползвателят  Felis Catus: «Според мен, не е важно кой ще дойде на власт. Всички те са минали през подготовка на едно и също място. Гласуването няма да промени нищо».

 

Ако Доналд Тръмп победи на изборите, неговата жена Мелания, родена в Югославия, ще бъде втората в историята на САЩ първа лейди, родена зад граница.

 

Първата е съпругата на шестия президент на САЩ Адамс Куинси.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;