В Кливланд, където се провежда конгресът на Републиканската партия на САЩ, част от делегатите от няколко щата заявиха, че не подкрепят кандидатурата на Доналд Тръмп, когото трябва да издигнат като кандидат на партията за президентските избори в САЩ.

 

Юристът и медиен критик Лайънъл счита, че Републиканската партия е в раздробено състояние.

 

Протестиращите се надяват да спрат официалното издигане на Доналд Тръмп като кандидат от Републиканската партия, което трябва да се случи в близките дни.

 

В знак на протест срещу кандидатурата на милиардера няколко влиятелни републиканци отказаха участие в юлската конвенция.

 

Някои делегати дори се опитаха да променят правилата за издигане на кандидатурата, за да направят невъзможна номинацията на Тръмп.

 

Но официалните представители на партията отхвърлиха тези инициативи, с което предизвикаха гнева на недоволните делегати.

 

 

«Позовавайки се на строга интерпретация на правилата, те биха могли да поискат провеждането на гласуване по списък на всички членове на Републиканската партия и по такъв начин да разтегнат процеса по номиниране на кандидата до шест седмици. Този метод е бил създаден точно за отсрочване на решението», — заяви Лайънъл.

 

«Събитията в Кливланд показват в какво раздробено и нестабилно състояние е днес Републиканската партия. Пълен бардак! 

 

Случващото се няма прецедент: обикновено преди изборите членовете на една партия се обединяват в борбата срещу опонента — в дадения случай срещу Хилъри Клинтън.

 

Но днес всичко е по друг начин.

 

Такъв хаос на национален конгрес на републиканците се случва за първи път.

 

Дори се появи съответният хаштаг:  #СhaosinСleveland. 

 

Ужасно ми е интересно да наблюдавам това», — отбеляза Лайънел.


 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;