Настъпателна операция на Сирийската правителствена армия и кюрдското опълчение срещу ИД
Настъпателна операция на Сирийската правителствена армия и кюрдското опълчение срещу ИД

Попадайки заедно със сирийската армия в град Осман в провинция Идлиб, кореспондентът на РИА Новости влиза в захвърлена при отстъплението от ислямистите полева болница.

 

Първото, което попада пред погледа му — това е разлепената символика на американската неправителствена организация Syrian American medical society.

 

Точно тази «медицинска организация» през 2013 година обвини ръководството на Сирия в използването на химическо оръжие, предизвиквайки с това гнева на Запада.

 

Разгърналата се по-късно кампания едва не завърши с интервенция — през есента на 2013 година САЩ вече бяха готови да започнат бомбардировката на Дамаск.

 

 

По време на преговорите за Сирия и до днес не може да се постигне споразумение за списъка на терористичните групировки с изключение на «Джебхат ан Нусра» и ИД.

 

Западните страни продължават да вярват или да се правят, че вярват в съществуването на «Свободната сирийска армия», която в САЩ и Европа наричат «умерена опозиция».

 

В действителност, според данни от командването на сирийската армия и мнението на експертите, ССА отдавна е изгубила силата си. В момента «Свободната армия» представлява раздробени малобройни отряди, които воюват в състава на «Джебхат ан-Нусра» или в нейни съюзни групировки.

 

Като цяло в Сирия воюват десетки различни бандитски групировки. Те воюват както с правителствената армия, така и между себе си.

 

Най-големите от тях  са:  «Ахрар аш-Шам», «Джейш ал-Ислам», «Фейлак аш-Шам», «Нуреддин аз-Зинки», «Шухада Ярмук» прочие.

 

Те не скриват своя съюз с терористичната групировка «Джебхат ан-Нусра» срещу сирийската армия и нейните съюзници в провинция Латакия, Идлиб, Алепо и Дераа.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;