Преговорите на президента на Русия с държавния секретар на САЩ Джон Кери завършиха много след полунощ, съобщи пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Той  охарактеризира атмосферата на срещата като достатъчно конструктивна.

 

«Беше продължено общуването, при това достатъчно конструктивно, откровено и детайлизирано», — каза Песков.

 

Според него, остават много въпроси, свързани с взаимодействието на двете страни в Сирия.

 

Песков подчерта, че Русия, както и преди, е за продължаване на женевските преговори, защото само то този път е възможно политическото регулиране.

 

Той отбеляза също, че позицията на Москва по отношение съдбата на президента на Сирия Башар Асад не е претърпяла никакви промени.

 

Прессекретарят на президента на Русия добави, че споразумение за пряко сътрудничество в борбата с тероризма както и преди не е постигнато.

 

«Обменът на информация е налице, но за съжаление, на този етап  не пристъпваме към реално сътрудничество, за да можем значително да повишим ефективността на усилията ни в борбата с тероризма»,  — каза той.

 

 

 На срещата не са повдигани въпроси за възможното продължаване на Договора за намаляване на настъпателното въоръжение.
По-рано вестник Washington Post, позовавайки се на американски чиновници написа, че администрацията на президента на САЩ Барак Обама обсъжда възможността да се продължи действието на гореспоменатия Договор за настъпателното въоръжение с пет годни.
Кремъл отбеляза по този повод, че никакви предложения от страна на САЩ Москва на този етап не е получавала.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;