Хилъри Клинтън счита за нецелесъобразно провеждането на наземна операция на НАТО в Сирия срещу бойците от Ислямска държава.

 

«Според мене, завземането на Рака не е най-ефективният подход. В момента ние отвоюваме територия от ислямистите, чрез въздушните удари стягаме обръча около тях, ликвидирахме редица техни лидери», — заяви Клинтън в ефира на телевизия FoxNews на въпроса, подкрепя ли идеята за сухопътна операция срещу ИД в отговор на терористичния атентат в Ница.

 

Тя добави, че въвеждането на войски на САЩ или НАТО в Сирия или Ирак — това е «мечта» за ИД».

 

 

Според Клинтън, на мястото на президента на САЩ тя би «интензифицирала усилията», а също би провела среща на лидерите на НАТО и съюзниците на САЩ в Близкия Изток, в частност с Израел и Йордания за изработка на обща стратегия на борбата.

 

В четвъртък вечерта шофьор на камион премина през тълпа хора, които се бяха събрали на Английската крайбрежна улица в Ница, за да погледат фойерверките по случай Деня на превземането на Бастилията.

 

Според очевидци, камионът е карал на зигзаг и е мачкал хората в продължение на почти два километра по крайбрежната улица.

Когато камионът спрял, терористът открил стрелба, след което бил убит от полицията.

В резултат на терористичния акт са загинали 84 човека, над 100 са ранените.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;