Участието на Русия промени ситуацията в Сирия, това заяви в интервю за телевизия NBC президентът на Сирия Башар Асад.

 

«Аз попитах, кое промени ситуацията в Сирия. «Русия», — отговори той без колебания», — написа в своя Туитър кореспондентът Бил Нили, който взе в Дамаск интервю от сирийския лидер.

 

Асад заяви също пред NBC, че се надява да остане в историята като защитник на своята страна от тероризма и интервенцията. Според него, той се стреми да запази суверенитета и целостта на страната.

Сирийският лидер счита още, че основният проблем на САЩ е недостатъчният опит на американските президенти във външната политика. Според Асад, политиката на Вашингтон по отношение на Сирия след президентските избори на 8 ноември няма да се промени.

 

Отношенията си с Владимир Путин Башар Асад нарича «много честни и открити».

 

Телевизия NBC в сряда вечерта показа част от интервюто на Асад, но епизодът с оценката на ролята на Русия в сирийския конфликт не бе излъчена.

 

Както написа Нили в Туитър, други фрагменти от разговора ще бъдат показани в сряда и четвъртък по телевизиите NBC и MSNBC.

 

 Руската авиация започна да нанася удари по позициите на Ислямска държава през септември миналата година.
По време на една от последните атаки самолетите на ВКС на Русия унищожиха крупен полеви лагер на терористите, три склада с боеприпаси и въоръжение, три танка, четири бойни машини и осем автомобили с голямокалибрени оръдия.
Жертви на въздушния удар на ВКС на Русия станаха значителен брой ислямисти.
Петя Паликрушева- Иванова

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;