До момента Русия не е получила предложение от Белия дом за продължаване на срока на действие на Договора за намаляване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия.

 

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

 

На 14 юли в Москва пристига държавният секретар на САЩ Джон Кери, който освен за Сирия вероятно ще постави на масата на преговорите и темата за Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни ядрени оръжия, съобщи кор. на БНР от Москва.

 

Преди два месеца по време на един от редовните си брифинги официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова загатна, че Москва може да предприеме мерки от военно-технически характер, ако в Румъния заработи американската ПРО система.

 

По същото време и друг високопоставен представител на Русия, ръководителят на комисията по отбрана и сигурност в горната камара на руския парламент Виктор Озьоров, заяви още по-директно, че не изключва оттеглянето на Русия от СНО-3, ако в Източна Европа бъдат разположени части от американската ПРО.

 

Вчера изданието «Вашингтон поуст», съобщи че президентът на САЩ Барак Обама е изпратил предложение за продължаване на времетраенето на договора с още пет години.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;