Дума да не става, политиката е една и съща, тя е миролюбива и координирана», това каза по бТВ министърът на отбраната Николай Ненчев по темата дали има две външни политики на страната.

 

«В НАТО няма изненади, всяко решение се взима въз основа на много задълбочени анализи, понякога това отнема месеци и е слабост», акцентира военният министър.

 

 

«Медиите обаче дезинформират обществото, а политиката никога не била разнопосочна», счита Ненчев.

 

Ето още от изявлението на Ненчев при Цветанка Ризова по bTV:

 

«Не сме поемали никакви ангажименти с Даниел Митов, премиерът е бил в течение на всяка позиция. Това е невъзможно, особено когато се касае за приоритети в сферата на националната сигурност.

Чувстваме се застрашени, затова предприемаме конкретни действия. Има тероризъм и трябва да успокоим гражданите си.

 

Русия трябва да спазва международното право. Всеки ден усещал хибридната война на гърба си.

 

НАТО обаче призовава към сдържаност и спазване на международното право. Дезинформацията е част от хибридната война, има и институции и медии, които целят да създават объркване. НАТО не търси врагове, а съюзници и приятели.

Вероятно ще има засилено присъствие на съюзници от Алианса в акваторията на Черно море. Не е Черноморски флот! Това са ясно дефинирани мероприятия още от предишната година.

 

Ние говорим за свободно придвижване, ще го гарантираме. Това присъствие ще се дискутира да е под егидата на НАТО, а не на съседите.

 

Втора морска натовска група беше предислоцирана заради бежанците от Средиземно в Егейско море и резултатите са безупречни.

 

Трябва да следим този процес, изучавайки го добре. Ако този трафик се пренасочи към Черно море, трябва да сме подготвени.

 
Всяка дискусия за националната сигурност е сериозна. Може да поканя г-н Каракачанов да разговаряме за връщане на казармата, но аз няма да подкрепя подобна инициатива.

Има време за обсъждане на кандидатури за президент, в неделя от БЗНС ще излезем с конкретни предложения, всички имат това право»

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;