Около 400 единици техника, включително автономните пускови установки «Тополь», «Тополь-М» и «Ярс», отработват задачи по бойно дежурство, ученията се провеждат в различни региона на Русия — от Тверска област до Алтайския край, съобщи  пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.

 

«По време на бойните учение стратегическите ракетчици отработват извеждането на комплексите на полеви позиции, разсредоточаването на агрегатите със смяна на полевите позиции, инженерното оборудване на позициите, организиране на маскировката и бойната охрана», — се казва в съобщението.

 

Военнослужещите трябва да разкрият, блокират и унищожат условни диверсанти.

 

На този етап се използват и нови бойните противодиверсионни машини «Тайфун-М» с безпилотни летателни апарати.

 

 

По време на маневрите ракетчиците също отработват преодоляването на условно заразени участъци от местността, отразяване на нападението на наземни и въздушни сили на противника и взаимодействието със съответните прилежащи части.

«Ракетчиците изпълняват също учебно-боеви задачи по преодоляването на условен пуск на ракети», — се казва в съобщението.

 

До края на годината ще бъдат проведени над 40 щабни и около 20 командно-щабни тренировки, около десет командно-щабни и около 50 тактически и тактико-специални учения.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;