НАТО игнорира негативните последици от форсираната реализация на ЕвроПРО, което създава рискове за цялата система на евроатлантическа сигурност, се казва в коментара на официалния представител на МВнР на Русия Мария Захарова след срещата на НАТО във Варшава.

 

«Както и преди напълно съзнателно се игнорират дългосрочните последствия и рисковете за цялата система на евроатлантическа сигурност, възникващи в резултат на целенасочените действия на Вашингтон и Брюксел за промяна на съществуващия баланс на силите, в това число форсирането на противоракетните планове на САЩ/НАТО в Европа», — се казва в документа.

 

Захарова подчерта, че хипертрофираните форми предприемат опити за «демонизация» на Русия, насочени към оправдаване стъпките на НАТО в сферата на войната, отвличане на вниманието от деструктивната роля на алианса и неговите отделни съюзници с провокиране на кризи и поддържане на огнища на напрежение в различни региони на света.

 

За да оцелее, НАТО акцентира върху «сдържането» на измислената «заплаха от Русия», вместо да води борба с реалните заплахи, отбеляза Захарова.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;