Barack ObamaВ интервю за испанския в. «Паис» президентът на САЩ Барак Абама заяви, че интегрирана Европа е едно от най-големите икономически и политически постижения на новото време. Но на него не трябва да се гледа като на даденост.

 

«Ясно е, че проектът за европейска интеграция е изложен сега на изпитание повече от когато и да е било . 

 

Миграционният и бежанският поток в Европа породиха ново внимание върху европейските гранични политики и върху способността на страните от ЕС да работят заедно, за да решават заедно общите проблеми», допълни той.

 

«Слабият растеж в Европа остави прекалено много европейци, особено млади хора, без работа и недоволни. Във всички наши страни много хора се чувстват ощетени от глобализацията. Правителствата, в това число и европейските институции трябва да покажат, че са наясно за ежедневните безпокойства на гражданите и че знаят как да откликнат и реагират на тях».

 

«Всички наши страни, в това число и САЩ, трябва да свършат по-добра работа, за да гарантират, че глобализацията, интегрираните икономики и търговията създават работни места и възможности за всички», заяви Обама.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;