На 5 юли 2016 година в амфитеатъра на  Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, където се състоя тържественото откритие на първия детски международен фестивал за танцово изкуство „Grand Dance Academy”, организиран от Музикално-продуцентска компания „Жокер медиа“, Академията на Большой театр, Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ и Фондация Устойчиво развитие за България,  бе връчен златен диплом на създателят на «Двора на Кирилицата» Карен Алексанян за принос в развитието на славянската култура.

 

 

1

 

 

 

 

 

Високото отличие бе връчено от президентът на международния славянски форум на изкуствата » Золотой Витязь», народният артист на Русия, Николай Бурляев-актьор и кинорежисьор, писател, поет, драматург,член на Президиума на Обществения съвет на Министерството на културата на Руската федерация, на Патриаршеския съвет по култура и на ръководството на Съюза на кинематографистите в Русия.

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

В рамките на 7-я  международен форум на изкуствата » Золотой Витязь», който протича вече 3-та седмица в СОК » Камчия» , Николай Бурляев успя да посети единствения по рода си културно-исторически музей на славянската писменост» Дворът на Кирилицата»,  в първопрестолната Плиска, и да се запознае лично със създателят на това уникално и свещено място- Карен Алексанян.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

/ Николай Бурляев и Леонид Мозговой заедно с Карен Алексанян в » Двора на Кирилицата»/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

/ Създателят на » Двора на Кирилицата» Карен Алексанян подписва свидетелство за поклонническо посещение на Николай Бурляев/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

/ Народният артист на Русия Николай Бурляев в » Двора на Кирилицата»/

» Бяхме в Плиска и видяхме едно истинско чудо- създадено от живеещия във България арменец, който дотолкова разбира културата на славянството и християнството, че със собствените си ръце, практически, и със собствени средства,  създава в Плиска Двор на славянската кирилица- препоръчвам на всички да посетят и видят това място.

Връчвам първия златен диплом  на нашия » Златен Витязь» на създателят  на това чудо- Карен Алексанян.»- каза по време на награждаването президентът на Славянския форум на изкуствата.

Златния диплом бе връчен в препълнения амфитеатър на СОК » Камчия» след началото на великолепния грандиозен спектакъл на руския Имперски балет.  Златен диплом бе връчен  и на Гедиминас Таранда, и на Имперския руски балет за участието на балета в Славянския форум на изкуствата „Золотой Витязь“.

Приветствие към всички присъстващи на тържественото мероприятие отправи Негово Превъзходителство Генералния Консул на Руската Федерация във Варна, Сергей Лукьянчук.

8

7

/Гедиминас Таранда и Карен Алексанян/

Кадри от награждаването можете да гледате тук

 

 

 

 

 

Българска редакция News Font.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;