Из Фейсбук:

Veselin Jelev

 

До министър-председателя
Бойко Борисов

Господин Борисов,

Веднага уволнете Божидар Димитров от длъжността директор на Националния исторически музей. Не може ръководител на държавна институция да поднася подаръци на политически провокатори, близки до чуждестранен режим, а националната телевизия да съобщава това на всички данъкоплатци, които осигуряват заплатата на Димитров, бивш агент на Държавна сигурност. Българската държава беше достатъчно толерантна, за да позволи демонстрациите на т.нар. «Нощни вълци», но представители на държавата да ги приветстват, минава границите на допустимото.

Веселин Желев
кореспондент
на Клуб Z
Брюксел

Друг подкрепящ го русофоб

Това е апел към премиера Борисов да уволни и прати в пенсия ченгето Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей. Напълно се присъединявам към този апел, щернат вече около 600 пъти във ФБ. Това моли Veselin Jelev — да шерваме призива му, белким стигне до ушите на Борисов. Да шерваме, а не само да лайкваме.

«Протестът и контрапротестът при пристигането на т.нар. «Нощни вълци» в София, ми се сториха рехави. Това е добър знак. Повечето хора не са си изгубили ума, били са на работа и са игнорирали тази очевидна провокация.

 

Мисля, че казионната моторизирана бригада, която си остава такава и на американски мотори, получи незаслужено внимание от българските медии и неправителствени организации.

 

Властите правилно не им попречиха да влязат в България, но пропуснаха да ги унижат, което т.нар. «вълци» заслужават.

 

Българската администрация можеше например да им наложи маршрут и им откаже достъп до национални светини като Шипка и храма «Свети Александър Невски». Те са израз на историческите връзки между България и Русия, а не между някои българи и някои привърженици на руския президент Владимир Путин.

 

Паметниците на общата ни история с Русия не бива да се използват за пропаганда на един режим, който е отрицание на Европа.

 

Четвъртвековен грях на самообявилото се дясно у нас, било то автентично или вторично, е че не се интересува от националното и го оставя в ръцете на петата колона.

 

Затова, вместо заслужено да влязат в България като варвари, получили милостта на европейската виза, т.нар. «вълци» се опитаха да покажат на света триумфално влизане в някогашната «задунайская губерния», като Трети украински фронт, докато малка част от населението ги посрещаше със «здравствуйте, братушки».

 

Толкова може властта, толкова прави. Нивото е фолклорно, но може да бъде и по-лошо — например с Корнелия Нинова начело. Така че — споко. Все още сме в полето на по-малкото зло.
П.П. Мисля, че се нуждаем от дебат за ролята на Българската православна църква. Какво прави тя освен водосвети на всеки, който си плати?»

=======

Редакцията НЕ споделя написаното. Публикува това, за да имат информация читателите на сайта с какво се е препълнила милата Родина.

 

 

Тагове: ; ; ; ;