Цел на всяка терористична организация е да промени навици, да всее страх и в крайна сметка да промени ценностите на демократичните общества – формулира в интервю за Радио Пловдив адвокат Михаил Екимджиев – председател на Асоциацията по европейска интеграция и права на човека.

Той изрази опасенията си, че предложеният от правителството антитерористичен закон може да постигне точно обратния ефект, от този, който му се възлага – под благовиден претекст, че пази гражданите – той да свърши работата на една терористична организация, всявайки страх и подменяйки ценности.

 

«Законът, според Екимджиев, е мракобесен и драконовски, защото без конкретна заплаха към България – тук чрез разпоредбите му може да се настани полицейщина, могат да ни откраднат конституционни права, както и такива, които имаме като европейски граждани – на придвижване, на протест, на свободна воля.

 

Кой гарантира, че системата от ограничаване на правила ще бъдат прилагани от високо морални и отговорни хора» – пита адвокатът.

 

Създаваме предпоставки държавата да се превърне в терористична организация – смята още той и настоява, че като общество трябва да се преборим за правата си.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;