На видеото се вижда как полицията прогонва от православния храм «Александър Невски», построен в знак на признателност на българския народ пред руските освободители, групата агресивна натовска агитка, главно от Протестна мрежа и ДСБ, които се опитаха да възрепятстват влизането на руските рокери «Нощните вълци» в православната обител, носеща името на руски светец.

 

Храмът е посветен на Александър Невски, известен с победата си над Тевтонския орден в битката при Чудското езеро, провъзгласен за светец от руската православна църква. Александър Невски е патрон на руския император Александър II и названието на храма е израз на благодарността на българите към Русия в лицето на императора.

 

Господинът, който е най-гласовит във видеото, е бил крайно агресивен срещу децата в народни носии, които посрещнаха руските рокери с хляб и сол, опитвал се да ги бие, да ги изхвърли от храма, заплашвал ги е, настоятелно е искал имената на придружаващите ги българи, заплашвал е и тях със саморазправа след мероприятието, твърдят очевидци, чийто имена са на разположение на редакцията.

 

Същият е отправял закани и към българите, които са се опитвали да защитят децата.

 

Свидетели на позорно поведение на крайна десница в страната в православния храм твърдят, че всички агресивни членове на ДСБ и протестна мрежа в «Александър Невски» са били арестувани.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;