Две години пробация — това е окончателното наказание на Волен Сидеров след петте присъди за хулиганство, определено от Софийския градски съд, предаде БНР.

 

Прокуратурата поиска наказанието на Сидеров да бъде увеличено с година заради «цялостната престъпна дейност» на лидера на «Атака». Съдът обаче не се съгласи, припомняйки, че петте присъди пробация са в резултат на споразумение между държавното обединение и Сидеров и неговата защита и в този смисъл, ако прокуратурата е смятала, че  за тази цялостна престъпна дейност трябва да има по тежко наказание, трябвало да се договори с него.

 

По два пъти всяка седмица Волен Сидеров ще трябва да се среща с пробационен служител и да се разписва по постоянен адрес, както и през същия период да бъде удържана 25 процента от неговата заплата.

 

Решението не е окончателно и може да бъде протестирано или обжалвано пред Софийския апелативен съд.  Прокурор Виктор Тарчев, който поиска наказанието да е с една година повече, каза за «Хоризонт», че ще протестира решението пред Софийския апелативен съд.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;