Израелската армия нанесе в неделя удари по две позиции на сирийската армия в отговор на «заблуден снаряд», попаднал в оградителните заграждения на границата на държавата. Това съобщи за ТАСС пресслужбата на отбраната на Израел.

«В неделя Израел нанесе удар по две позиции на сирийската армия в отговор на попаднал снаряд в района на границата с Израел, в резултат на което бе повредена оградата», — съобщава агенцията.

Това не е първият подобен инцидент.

 

По-рано представителят на Израел Питер Лернер подчерта, че «Израел няма да търпи нарушаване на суверенитета». Той прехвърли отговорността «за всички агресивни действия, случващи се на територията на Сирия, върху сирийските военни».

 

Преди два месеца премиерът на Израел Бинямин Нетяняху заяви, че въоръжените сили са нанесли десетки удари по територията на Сирия, за да попречат при предаването на оръжие на сирийските власти от ливанската шиитска организация «Хизбулла», която Израел счита за главен свой противник.

 

Израелската власт в миналото също многократно съобщава за това, как в резултата на боевете в Сирия на територията на Голандските възвишения са прелитали и са се взривявали боеприпаси.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;