«ГЕРБ имаха няколко колебания, но по-добре е чак през септември да обявят кандидатура», коментира по Нова телевизия социологът Андрей Райчев. «Анализът на ситуацията показва, че няма нужда от съюзи, противникът ще е червен, затова няма нужда да викат сините, те сами ще ги подкрепят», посочи той.

 

«ГЕРБ правилно решиха, че не е разумно да похарчат успешен кмет за президент. Проспа се новината, че Албания нямало да издигне Кристалина Георгиева за шеф на ООН — това е немислимо, абсурдно, как търпи това Борисов, не мога да разбера защо централните медии мълчаха, коментира социологът.

Цачева не е много силен кандидат, не е активна, по-лелчеста е. Тя е побеждаем президент, българинът обича друг тип, анализира Андрей Райчев

Остава самият Бойко Борисов. Той отрича, но не мисля, че е отпаднал. Ако е самият той, няма нужда от кампания, той си пази този ход. Сега облаците се поразпръснаха след Брекзит над главата му и не е толкова належащо да слиза от премиерския стол, каза Райчев.

Англичаните не знаеха какво правят, ако знаеха, нямаше да гласуват за излизане от ЕС, добави той.

 

Европейските държави реагираха добре, здравословно — със скупчване, не с разбягване, казаха, че не са болен организъм, събраха се и почнаха да мислят с главите си, заключи социологът.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;