Хилъри Клинтън по време на поста си държавен секретар е споделяла със странични лица секретна информация за пътищата за преодоляване на финансовата криза в Гърция.

 

Секретните данни са били изключително важни за зетя на шефа на Държавния департамент, който оглавява инвестиционен фонд и е специализирал дейността си върху дълговите задължения на Атина. Това съобщи  Fox News.

 

Телевизията се позовава на разсекретената поредна порция служебна преписка на Клинтън по електронната поща. Според информацията, през 2012 година държавният секретар по дипломатически канал е разбрала, че правителството на Германия има намерение да направи проблем с реструктуризацията на дълговете на Гърция и е споделила данните със Сидни Блументал. Той е консултант на благотворителния фонд Бил и Хилъри Клинтън.

 

Телевизията акцентира, че Хилъри е споделяла строго служебна информация и с мъжа си, което също е забранено.

 

В същата 2012 година зетят на Бил и Хилъри — Марк Мезвински, под егидата на своя хедж-фонд Eaglevale Partners и чрез банката Goldman Sachs основал на Каймановите острови мрежа от финансови организации с активи в рамките на 325 млн долара.

 

Мрежата е водела активна игра на фондовата борса на базата на рязкото повишаване стойността на дълговите задължения на Гърция.

С други думи, на базата на данните от държавния секретар Хилъри Клиртън, те са могли да закупят книжата евтино, а след това да ги продадат скъпо, от което в резултат е налице грамадно лично обогатяване.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;