Западните правителства водят тайни преговори с властите в САР, заяви президентът на Сирия Башар Асад.

 

«Те ни атакуват политически, а после ни изпращат чиновници, за да се договарят с нас тайно, особено по въпроси, касаещи сигурността. Тук влиза и австралийското правителство», — заяви Асад в интервю за австралийската телевизия SBS.

 

Според Асад, западните държави имат двойни стандарти — те открито критикуват неговото правителство пред обществеността, но продължават да поддържан контакти с него «при закрити врати».

 

Припомняме, че страните от Запада искаха оставката на президента на Сирия Башар Асад и във връзка с това са против всякаква помощ  за него. От своя страна Русия нееднократно призовава международната коалиция да си сътрудничи със сирийските власти под егидата на Съвета за сигурност към ООН в борбата срещу ИД.

 

В началото на март Асад за пореден път заяви готовността си да напусне поста си, но само в случай, че това го пожелае сирийският народ.

 

При това, според него, в Сирия в момента се води война за независимостта на страната.

 

Русия нееднократно заявява, че подкрепя не Асад, а «запазване на законното правителство, власите, разбирайки, че ако си отиде президентът, след него си заминава и правителството, разпада се изпълнителната власт и армията, така Либия ще започне да изглежда на всички «невинна разходка».

Превод: News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;