Руските рокери от мотошествието «Нощните вълци» обясниха, че не преследват никакви политически акции и цели и че искат сближаване на славянските народи. Те дадоха брифинг в Руския културно-информационен център, съобщи БНР.

 

Андрей Бобровски, един от рокерите, обясни, че «Нощните вълци» са против войната и агресията:

 

«Ние сме против агресията и против войната, против това, че се опитват в момента да сепарират нашата страна. Малко или много се опитват да ни разделят и разбира се, когато славянските народи живеят в мир и разбирателство, това е силен съюз и навярно, това не е удобно на някои, но ние не сме политици, подчертавам, ние сме мотористи».

 

Бобровски обясни, че в четвъртък вечер са научили за инцидента в Бургас, когато имаше сблъсък между привърженици на «Нощните вълци» и техни опоненти:

 

«Да ви кажа честно, това нас и мен лично, много ни огорчи, защото това е светла акция и това е празник за нас. Аз съм за първи път в България и мога да кажа така, ако има хора, които са против славянския свят и против мира, навярно те са безумци».

 

Рокерите посочиха още, че за тях е чест да ги наричат «Вълците на Путин»:

 

«Ако така ни наричат, ние само можем да се гордеем с това, защото ни асоциират с нашия президент, действително велик лидер и велик човек» — коментира Андрей Бобровски.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;