В Сочи започна 34-тата среща на Съвета на министрите на външните работи на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, която е последната от руското председателството на организацията. След Русия Сърбия поема председателството на ОЧИС, предаде БНР
Срещата на ОЧИС в Сочи е предшествана от заседание на Комитета на старшите служители, на което ще се одобрят отчетните доклади на работните групи в различни области на сътрудничество и ще се дискутират възможностите за повишаване ефективността на организацията.
Българската делегация за срещата на Съвета на министрите ще бъде ръководена от министър Даниел Митов. В рамките на Съвета на външните министри на ОЧИС първият ни дипломат Даниел Митов се очаква да проведе двустранни срещи с домакина – руския министър на външните работи Сергей Лавров, както и с министрите на външните работи на Република Турция Мевлют Чавушоглу и на Република Молдова Андрей Галбур.
Срещата Лавров – Митов ще е първа от две години насам след посещението на ръководителя на руската дипломация у нас през лятото на 2014 година, така че очакванията са сериозни.
Министър Митов изрази надежда, че ще обсъди с руския си колега евентуалното възобновяване на проекта «Южен поток». 

Тагове: ; ; ;