Министърът на външните работи на България Даниел Митов участва в Сочи в среща на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) – Organization for Black Sea Economic Cooperation (BSEC). Той проведе две двустранни срещи с турския и молдовския външни министри Мевлют Чавушоглу и Андрей Галбур, както и с руския външен министър Сергей Лавров, предаде БНР.

 

Във връзка с разговора си с турския си колега Мевлют Чавушоглу, Митов заяви, че това е била възможност да обсъдят общия дневен ред между ЕС и Турция в контекста на миграцията:

 

«Аз поставих естествено и въпроса за изпълнението на споразумението за реадмисия между Европейския съюз и Република Турция, като в момента се работи по изработването на пътна карта за постигането на визова либерализация. Европейската комисия води преговори с турското правителство, като ние държим за възможно най-бързо започване на изпълнението за реадмисия между Европейския съюз и Турция, което е и едно от условията за постигането на визова либерализация така или иначе», обясни българският министър.

Тагове: ; ; ; ; ; ;