Общинските съветници от Реформаторския блок настояват кметът Йорданка Фандъкова да забрани мероприятията на граждани на Русия, представящи се като «Нощните вълци на Путин», се казва в прессъобщение от тяхно име, предаде «Дневник».

Те се позовават на член от Закона за събранията, митингите и манифестациите, според който кмет на населено място може да забрани проява, ако има несъмнени данни, че тя застрашава обществения ред.

«Убедени сме, че възникналото напрежение и конфликти с гражданите на гр. Бургас тази сутрин са достатъчно основание за нашите притеснения, че провеждането на подобно шествие (манифестация) в София може да доведе до много по-сериозно напрежение на територията на Столична община.
Сигурността и спокойствието на столичани са един от основните ни ангажименти и считаме, че подобни демонстрации на панславянски и имперски комплекси са провокация към гражданите на европейска столица, каквато е София в началото на ХХІ век.», пишат общинските съветници.

Според неофициалния вариант на програмата си утре «Вълците» планират да запалят свещи в катедралния храм «Александър Невски», ще дадат пресконференция в Руския културно-информационен център на ул. «Шипка» 34.
Според друга версия на програмата, преди пресконференцията, членовете на «Нощни вълци» и българските им съмишленици ще поднесат цветя на Паметника на съветската армия в София, завършва информацията си «Дневник».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;