Русия вдига ограниченията за туризъм в Турция. За това са се договориха в днешния си телефонен разговор президентите на двете страни Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган.

Путин съобщи още, че започва процес на нормализация на отношенията между Москва и Анкара, съобщава ТАСС.

 

Президентът Владимир Путин нареди на правителството на Руската федерация да започне преговори с Турция за възстановяване на сътрудничеството в търговията и други сфери.

 

Президентите на Русия и Турция се договориха да проведат в най-скоро време лична среща, съобщи Кремъл.

 

«Разговорът имаше делови, конструктивен характер и беше ориентиран към възстановяване на традиционно приятелския характер на двустранното сътрудничество», се казва в съобщението.

 

«Руският лидер заяви по време на телефонния разговор, че ще поръча на правителството да започне преговори със съответните турски министерство за възстановяване на взаимоизгодното двустранно сътрудничество в търговско-икономическата и други сфери», съобщи Кремъл и уточни, че се предвижда вдигане на ограниченията за посещение на руски туристи в Турция.

 

Путин и Ердоган се договориха също министрите на външните работи на Русия и Турция да се срещнат на 1 юли в Сочи по време на заседанието на външните министри на страните от Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. На срещата ще се обсъдят както ситуацията в региона, с акцент върху уреждането на кризата в Сирия, така и актуални въпроси от руско-турските отношения.

Тагове: ; ; ; ; ; ;