«Да бъде поканен Бойко Борисов, за да даде информация какво се случва в България, как действат службите, за които той пряко отговаря, как работи ДАНС и МВР и как се справят с поверените им ангажименти.

 

В противен случай другата седмица пак ще сме свидетели на престрелка, смъртни случаи и неубедителни действия от страна на МВР.”

 

Това заяви депутатът от Коалиция «БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ» Атанас Мерджанов от парламентарната трибуна. Той подчерта, че е имало десетки изслушвания на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

 

Мерджанов заяви още следното:

 

«Предвид тежката ситуация с организираната и битовата престъпност, както и предвид заплахите от тероризъм Борисов трябва да информира за положението в страната.

Изслушванията на Бъчварова не доведоха до никакъв резултат.

 

Тя беше изслушвана в Народното събрание само преди седмица. В резултат на което вчера беше проведен частичен експеримент, на който зрелищно бяха арестувани свидетелите пред очите на смаяните туристи. Ако това е професионална работа, здраве му кажете.

 

 

Бяха изслушвани не само вътрешният министър, но и шефът на областната дирекция на полицията, шефът на районното полицейско управление в МВР – Слънчев бряг и Несебър и въпреки това отново има случаи на престрелки.

 

Изглежда министър-председателят има достатъчно изпреварваща информация, защото вчера той заяви, че групата, която осъществи половинчасова престрелка по улиците на София е следена отдавна. Още при избора на Бъчварова ние казахме, че фактическият министър на вътрешните работи е министър-председателят.

 

Очевидно той трябва да носи пълната отговорност”.

Тагове: ; ; ; ; ; ;