Жителите на Истанбул приемат много негативно терористичните атаки в града, те пораждат напрежение. Терористите искат да всеят страх у хората, но се надяваме, че всичко това ще приключи, каза в предаването „12+3“ Орхан Балабан, предаде БНР. Той е от български произход, живее близо до летището в Истанбул.

 

Балабан разказа, че към 10 часа снощи са чули два приглушени взрива:

 

«Отначало не разбрахме за какво става въпрос, но после, когато чухме сирените на линейките, разбрахме, че е станал атентат».

 

«Паника имаше. Аз пътувам много често от това летище, почти всяка седмица. Естествено, сега се боим, но мислим, че нашата държава ще предприеме по-сериозни мерки, за да не се повторят тези взривове».

 

Според Орхан Балабан ще се затегнат мерките за сигурност и на самото летище. Той смята, че в атентатите на летището в Истанбул е намесен световният тероризъм. Като причина за атаките в страната той посочи и политиката на самата Турция:

 

«Може да се каже, че 3-4 години назад по някакъв начин обстановката в Сирия играеше голяма роля и нашето ръководство не обръщаше внимание. Това, което стана в Сирия, се пренесе в Турция».

 

Балабан, който е бизнесмен, каза още, че ситуацията в страната му се отразява и на търговските взаимоотношения. Той е имал самолетен билет за следващата седмица, но е замразил резервацията си, защото се страхува да пътува след вчерашния атентат на летище „Ататюрк“.

Тагове: ; ; ;