Депутатът от Националното събрание на Франция (долната палата на парламента) Марион Марешал Льо Пен, представляваща партията Национален фронт, подложи на саркастична критика набралата безпрецедентна популярност във Великобритания петиция за провеждането на нов референдум за членството в ЕС.

 

Политикът публикува на своята страница във Фейсбук видео, в което тя подкрепя петицията, подписвайки се с името на френския император Наполеон I Бонапарт  (1769-1821).

 

Във видеото се вижда, че Льо Пен попълва петицията, намирайки се във Франция и без да е британски поданик. Марион Льо Пен в графата местоположение попълнш «Франция».

 

Като пощенски код политикът обозначи индекса на френския град Карпантрас в департамета Воклюз, от който тя е избрана за депутат. Британската система веднага изпрати на Льо Пен линк в електронната поща за потвърждение на подписа, след което нейният глас бе приет успешно в петицията за нов референдум за ЕС .

 

Така една французойка стана де факто част от уж набралата милиони привърженици петиция за нов референдум във Великобритания.

А колко други подобни «фалшификати» има в петицията?

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;