Както и да въртим многото майтапи, които се случиха тази седмица, безспорно абсолютният хит, вероятно и за седмици наред, е побойническият импулс на Асен Генов. В гневни публикации във „Фейсбук“, най-видният протестър свирепо и злобно се закани на руските рокери, окачествявани често и като „рокерите на Путин“. Ето точните думи на едно от изказванията му:

 

„Тези боклуци трябва да бъдат спрени и аз ще съм сред хората, които ще хвърлят камъни по тях. Защото с яйца няма да стане. Призовавам министър Daniel Mitov да откаже достъпа на тези путински боклуци в България“. „Аз ще бъда там и ще се опитам да ги спра. Всеки е добре дошъл да се присъедини“.

Подобна храброст е впечатляваща, защото рокерите по принцип са силни мъже, които знаят как да се защитят. Руските рокери вероятно са още по-силни, защото са руски, а на руснака му е генетично вродено да се бие. Т.е. ако Асен Генов се появи по пътя им с камъни или яйца, той най-вероятно ще трябва да се боксира с някой рокер. Дори да му се падне най-слабият, шансовете не са на страната на Генов, което и именно прави постъпката му особено героична. Той е готов да се жертва, в името на идеите, в които вярна – антлантизъм, Америка и западни морални ценности.

 

По принцип, от законова гледна точка, ако някой тръгне да хвърля камъни по мотоциклетисти, това се счита за нападение, и дори за опит за убийство. Мотоциклетистът е много уязвим в движение и може да пострада, ако го удари камък. Това означава, че нападнатият ще бъде в ситуация на законна отбрана. Т.е. Асен Генов съвсем законно ще бъде пребит, а рокерът може дори да не бъде арестуван. Разбира се, рокерът няма право чак например да убие нападателя, защото иначе би било превишение на неизбежната отбрана. Т.е. Асен ще остане жив.

 

В случай обаче, че към него се присъединят някои от приятелите му, които го подкрепят (поне на думи) из форумите, тогава има риск да се стигне до масово сбиване между рокери и протестъри. Предимството отново ще е на страната на рокерите, ако съдим по последните масови сбивания с участието на руснаци, както и по периодичните побоища в самата Русия. Eдинственият шанс на Генов да ги победи, е да осигури голямо числено превъзходство. За целта обаче ще трябва да събере минимум 500-600 протестъри, готови за бой и саможертва. Такава бройка никога не е била събирана на никой протест, в частта и „чисти протестъри“, от „Протестна мрежа“ и другите клонове на „Америка за България“. Още по-малък е шансът да се събере, при риск от бой.

 

Това във всички случаи подчертава героизма на Генов, който в бъдеще ще бъде тачен от поколения атлантици като рискувал живота си в неравна борба, в името на свещената кауза… /gudelnews.com

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;