Пентагонът планира от 1 юли да отмени забраната за военна служба във Въоръжените сили на САЩ на трансгендери. Това съобщи в електронната си версия вестник USA Today, позовавайки се на представители на американските военни кръгове.

 

Според изданието, окончателното решение на ръководството на Министерството на отбраната на САЩ се очаква в началото на следващата седмица. Предполага се, че по-късно по въпроса ще излезе с обръщение ръководителят на Пентагона Аштън Картър.

 

След това всички видове войски на ВС на САЩ — сухопътни, ВВС, ВМС, Корпусът на морската пехота и Бреговата охрана ще имат година за реализиране на утвърдените планове.

 

Редакцията припомня:

 

Трансджендър (Transgender (от trans (лат: през) и gender (англ: пол)) или (преведено на български) трансполови личности са хора, чиято полова идентичност не отговаря на пола, който им е приписан при раждането. Трансполовите хора могат да имат полова роля, противоположна на приписаната им при раждането, или да имат полова роля, която да не отговаря на бинарната полова система мъж-жена, като трети пол, интерсексуални, куиър хора. Понякога, но без това да е задължително, трансполовите хора желаят да преминат операция за промяна на пола.

 

 

Тагове: ; ;