„Добър сценарий за Европейския съюз след излизането на Великобритания не мога да кажа, че има”, коментира още вицепремиерът пред бТВ. 

 

«До последно се е надявах, че превес ще имат тези, гласуват за оставане в ЕС. Разликата от 4 процента в резултатите не е толкова голяма, за да може тези, които искат да напуснат и наложиха това решение, да се чувстват спокойни.

 

Никой от европейските политици не желае да чака три месеца, както предложи британският премиер в оставка Дейвид Камерън, за да се сформира ново правителство, което да започне процедура по излизане от Европейския съюз.

 

Всички искат да се приключи бързо. Останалите страни членки на ЕС трябва да дадат много важни послания към европейските граждани.

 

Всеки ден трябва да се прави анализ на ситуацията. Този анализ към момента ясно сочи, че ползите да сме в ЕС са в пъти повече.

 

Нашите сънародници, които вече са във Великобритания, няма да изгубят правата си.

 

Оттук нататък какво ще се случи е въпрос на преговори.

 

По-голям би бил проблемът за англичаните, които живеят навсякъде в чужбина. Премиерът на Испания поясни, че в Англия живеят 100 хил. испанци, но в Испания живеят 400 хил. британци.

 

Това няма да продължи така след излизането на страната от ЕС”.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;