Вера Маринова tkinsonОт сърцето на  Англия – Бирмингам и Улвърхамптън известната българска спортна журналистка Вера Маринова призна тази сутрин, че не е очаквала референдумът за излизане на Великобритания от ЕС да успее, предаде БНР.

 

„Не съм в шокова ситуация, но не знам какво се случва“, каза Маринова, която от години живее на Острова. 

Резултатът от вота тя определи като събуждане в шок. По думите й, чувството за несигурност тази сутрин се усеща много силно, особено по отношение на икономиката и финансите. Загубихме нещо, чувства се тъга, цитира Маринова  част от коментарите в британските медии на 24-ти юни.

 

Тя смята, че имиграцията и миграционните процеси са определили резултата от  референдума. Великобритания ще стане първата страна, която ще ограничи миграционния поток, коментира българката като уточни, чи никой няма да гони чужденците, но оттук – нататък ще има контрол на входа. Този резултат показва истинската същност на британския характер. Британецът генетично трудно понася някой друг да му казва какво да прави.

 

Той е свикнал сам да взима решенията и сам да ги изпълнява, каза Вера Маринова. Тя изрази недоумение защо Лондон, Шотландия и други промишлени райони не са успели да преобърнат резултата, при положение, че разчитат „черната работа“ там да се върши от имигрантите.

Тагове: ; ; ;