Международния славянски форум на изкуствата «Златен витяз» гостува във България.

 

 

 

0-2

На 14 юни 2016 година в Санаторно-оздравителния комплекс СОК » Камчия», край Варна се състоя тържествента церемония на Откриването на Славянския форум на изкуствата » Златен Витяз».

 

 

 

100

 

 

( г-жа Станка Шопова, изп. директор на СОК Камчия и председател на фондация » Устойчиво развитие за България» и Николай Бурляев, народен артист на Русия и президент на Славянския форум на изкуствата, връчва почетна Диплома

» За особени заслуги и принос в развитието на славянската култура, и отличието » Златен витяз»)

 

 

Това е четвъртото за последните три години значително културно събитие осъществено от Международния Кинофорум» Златен Витяз» с финасовата подкрепа на Министерството на културата на Руската Федерация, Фонд » Устойчиво развитие за България» и СОК Камчия- уникалния комплекс, създаден от правителството на Москва във България на брега на Черно море, в близост до морската столица Варна.

 

 

 

32

 

 

 

 

 

На откриването, президента на Славянския форум на изкуствата » Златен витяз», народния артист на Русия Николай Бурляев нарече Руско-българската » Камчия»- крепост на славянския свят на Балканите, отбранителна сила на изкуствата и културата, която съхранява и скрепя неразрушимите връзки на дружбата и единението на руския и българския народ- единството на славянския свят.

 

На тържественото откриване на Славянския форум на изкуствата » Златен Витяз» приветствие отправи и Негово Превъзходителство Генералния Консул на Руската Федерация Сергей Лукьянчук, заместник кмета на Варна Коста Базитов, председателят на Фондация » Устойчиво развитие за България»  и изпълнителен директор на СОК Камчия г-жа Станка Шопова.

 

 

 

 

35

( Негово Превъзходителство Генералния Консул на Руската Федерация във Варна Сергей Николаевич Лукьянчук с приветсие по време на откриването на Славянския форум)

Централно събитие на откриването беше връчването на приз » Златен витяз» и Диплома » За особен принос в развитието на Славянската култура» на г-жа Станка Шопова, създателка и пазителка на руската перла на Балканите СОК Камчия.

 

Около месец ще продължи Славянския форум на изкуствата » Златен Витяз», който ще протича в залите на » Камчия» във Варна, София, и други градове на България.

В рамките на форума ще преминат творчески срещи и майсторски класове с Николай Бурляев, Александър Петров, Инга Шатова, народните артисти на Русия Нина Усатова и Леонид Леонид Мозгов, ще бъдат премиерно представени подбрани художествени, документални и анимационни фими  от Златния фонд на Руското кино за радост на българската публика.

Очакват се изложби на български и руски художници и  още много интересни и културни събития  в наситената програма на Славянския Форум на изкуствата.

 

 

На 21 юни, в рамките на форума се проведе и международната конференция » Славянската култура-вчера, днес и утре», която премина под председателството на Президента на Славянския Форум на Изкуствата, народния артист на Русия Николай Бурляев и председателят на » Устойчиво развитие за България»- Станка Шопова.

 

 

 

 

0-1

 

 

 

 

 

Организаторите на Форума изразиха надежда, че съзидателната мисия на чистото изкуство ще послужи за единението на братските народи на Русия и България.

 

В международната конференция участие взеха над 100 дейци на културата от Русия и България, като по време на приветствието си Николай Бурляев подчерта важната роля, която имат дейците на културата от двете страни в условията на геополитически сътресения.

 

 

Истинската Славянска култура, остава и до днес връх на световната култура и изкуство, и не позволява да бъдат прекъснати братските връзки между нашите народи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12-1

 

 

3-6

 

 

Участниците в конференцията взеха решение да отправят обръщение към Президента на Руската Федерация Владимир Путин относно необходимостта от усилването на работата по възсъединяването на Славянския свят чрез културата и изкуството.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;