Думите на премиера на Великобритания Дейвид Камерън за това, че от излизането на страната от ЕС «ще бъде щастлив Путин» са некоректен опит да се повлияе върху общественото мнение във Великобритания. Това заяви пред журналисти президентът на Русия Владимир Путин, завършвайки визитата си в Ташкент, където се проведе среща на ШОС.

 

«Считам, че това не е нещо друго, а некоректен опит да се повлияе над общественото мнение в собствената му страна. Както виждаме, дори това не доведе до нужния за тях резултат. Още повече след гласуването  да се заявява за някаква позиция на Русия, според мене, никой няма право на това. Това не е нещо друго, а проява на ниско ниво на политическа култура», — каза Путин.

 

Руският президент отбеляза, че Русия никога не се е намесвала и никога няма да се изкаже по въпроса за гласуването за излизането на Великобритания от ЕС.

 

«Според мен, ние се държахме много коректно, внимателно следихме какво се случва, но по никакъв начин не влияехме върху процеса, дори не се опитвахме да правим това», — заяви Путин.

 

Той добави, че изявленията на Камерън не са имали и нямат никакви основания.

 

 

«Това е избор на поданиците на Великобритания. По никакъв начин не сме се намесвали и нямаме намерение да се намесваме. Съдейки по всичко сега ще последват формални процедури, свързани с решението на британците да излязат от ЕС. Ние внимателно ще следим случващото се и ще го анализираме», — каза Путин.

 

Руският лидер заяви, че ръководството на страната ще се стреми да минимизира негативните явления от решението на Великобритания за руската икономика.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;