Министър Ненчев цъфна на американския самолетоносач «Хари Труман»

Министърът на отбраната Николай Ненчев е посетил американски самолетоносач, но този факт беше скрит от ведомството му, предаде Канал 3.

 

В социалните мрежи обаче новината набира скорост, а версиите са, че отсега тренира за война с Русия.

 

«Готви се вероятно за мига, когато ще се сбъдне заканата, отправена му от премиера, че като е давал нишани за обща флотилия с Турция и Румъния, ще го изпрати да воюва на кораб в Черно море», пишат потребители в мрежата.

 

Министерство на отбраната замълча по въпроса къде се е щракнал за спомен министърът, вероятно от съображения за сигурност. Но затова пък неговата партия

 

БЗНС не се стърпя  да запази военната тайна и го разконспирира с фотоси от воаяжа на Ненчев в понеделник. Снимките бяха пуснати във Фейсбук с единствения текст, който казва всичко:

 

«Партньорство в първо лице!»

 

Все пак, и земеделците са се въздържали пред изкушението да обяснят на публиката къде точно се намира министърът.

 

На запитването на Канал 3 беше обяснено, че официална информация няма да има, защото Николай Ненчев си провеждал редовно подобни срещи. Само че министърът на отбраната очевидно не е отишъл в свободното си време да пие кафе, а се намира на американски самолетоносач. От последните му подобни срещи гръмна скандалът с флотилията.

 

А въпреки военната тайна, Канал 3 успя все пак да разкрие местонахождението на военния министър, а именно — че той се вози на щатския самолетоносач «Хари Труман» край гръцкия остров Крит, който трябва да бъде сменен от втория авионосец на американските военноморски сили «Айзенхауер», вече пристигнал в района.

 

Ако пък министърът иска да се докаже, че е на нивото на военното ни партньорство със САЩ и умее да опазва конспирацията,  другия път да не се снима пред портрета на американския президент Труман. Източник Канал 3.

Коментари:

Зареждане ...