«По време на визитата ми тук, в Крим, най-много ме тревожат санкциите, наложени от САЩ и ЕС, които изолират Крим», — отбеляза Ан Райт.

 

Екс-чиновникът от Държавния департамент на САЩ Ан Райт, която пристигна в Крим в състава на делегация от общественици от Америка, нарече санкциите на САЩ срещу Крим несправедливи и нечовешки.

 

«Въпросът ми е — какви програми за обмен можем да осъществим заедно с вас? Защото ние сме представители на общности от различни части на САЩ — Вашингтон, Калифорния, Ню Йорк, Орегон. Готови сме да си сътрудничим и да кажем на всички, че тези санкции са нечовешки и несправедливи», — каза Райт по време на срещата си с ръководството на администрацията на Симферопол.

 

Според Райт, която също е и полковник в оставка от американската армия, санкциите, наложени от САЩ и ЕС спрямо Крим, предизвикват у нея голяма тревога.

 

«По време на визитата ми тук, в Крим, най-много ме безпокоят санкциите, наложени от САЩ и ЕС, които изолират Крим», — отбеляза тя.

 

Във вторник в столицата на Крим пристигна делегация от общественици от САЩ, оглавява я основателят на Центъра за граждански инициативи Шарън Тенис.

 

Обществениците проведоха среща с кмета на столицата на Крим — Симферопол Виктор Агеев и ръководителя на администрацията на града Генадий Бахарев.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;