Евронюс пише, че европейските лидери и много неевропейски вече са изявили становището си относно брекзита, те са за запазване членството на Великобритания в ЕС. За разлика от тях официалната позиция на Русия е в ….липсата на такава. Няма никакви изявления по този повод от страна на Москва, пише в сайта на Евронюс.

 

Всички, започвайки от Дейвид Камерън, допускат, че знаят какво мисли Путин по въпроса.

 

«Длъжен съм да кажа, че всички лидери и политици, които съм срещал по целия свят, разбира се нашите приятели от Австралия, Нова Зеландия, Канада, Америка…не искат ние да излизаме от ЕС, — казва Камерън. — Единственият човек, за когото мога да си помисля, че иска да излезем от ЕС, това е Владимир Путин», — каза Камерън (виж на видеото, бел.ред.)

 

«Трябва да си зададем въпроса: кой ще се радва, ако излезем от ЕС? Ще се радва Путин», — това е и второ подобно изявление на Камерън (виж видеото, бел.ред.).

 

Изгодно ли е за Русия излизането на Великобритания от ЕС, над тези въпроси продължават да разсъждават множество политици, пише изданието. Какви отношения би искал Путин да развива с европейските лидери в бъдеще, пита изданието.

 

На този етап въпросите са значително повече от отговорите, завършва Евронюс.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;