«Може да се разбере защо Путин е толкова популярен в Русия. Той е уверен в себе си, много е умен, внушава голямо усещане за сила», — отбеляза Фарид Закария.
Журналистът от американския телевизионен канал CNN Фарид Закария, който бе водещ на пленарното заседание на Петербургския международен икономически форум на 17 юни и задава въпроси на Владимир Путин, е впечатлен от ума на руския лидер и от неговото владеене на английски език. Това Закария заяви в репортаж, публикуван на сайта на CNN.
«Путин рядко говори със западните средства за масова информация», — отбеляза журналистът, подчертавайки, че счита за «рядка възможност» да зададе въпросите си на президента на Русия.
«Първо, най-интересното за мене беше да постоя с него малко в гримьорната преди да излезем на пленарното заседание», — разказва Закария.  — Той много добре говори английски, без особен акцент. Самият той малко се срамува по този повод, ние засегнахме тази тема по-късно».

«Тогава му казах: «Вие трябва да помислите да дадете някога интервю, поне част от което да е на английски», — заяви журналистът.  — А той ми каза: «Не, не, аз много лошо говоря английски». «Което всъщност не е истина», — допълва журналистът.

 

«Би било интересно да се наблюдава как той дори се шегува на английски, — признава Закария. — Той е много умен, бил е подготвен много добре». «Има особен поглед върху историята, — казва журналистът. — Бих го описал като руски национален поглед, в центъра на който е Русия».

 

«В края на краищата може да се разбере, защо той е толкова популярен в русия. Той е уверен в себе си, много е умен, от него се излъчва явно усещане за сила», — завършва Закария.

 

Откъси от пленарното заседание, на което, освен Путин, говори президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев и премиерът на Италия Матео Ренци, се излъчва днес специално по предаването Fareed Zakaria GPS на телевизия CNN. Преди това предаването бе активно рекламирано.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;