Телевизионният канал «Звезда» публикува интервюто на радио «Звезда» с военния експерт Михаил Ходаренок, в което той казва, че България хитрува, като озвучава алтернативна позицията на НАТО, но в действителност напълно подкрепя политиката на НАТО.

 

„Всъщност политическите и военните лидери на България не огласяват различно от предишното си мнение по отношение на НАТО. Те винаги действат по заповед на Вашингтон и Брюксел“, каза той.

 

Коментирайки въпроса за засилването на присъствието в Черно море на НАТО, военният експерт изрази увереност, че предстоящата среща на съюза може да се обяви за създаването на военноморска коалиция в региона, с включването на военноморските сили на държави, които дори не са включени в организацията.

 

„Това се отнася за Украйна и Грузия“, добави военният експерт.

 

Припомняме, че българският президент Плевнелиев и премиерът на страна Бойко Борисов в четвъртък  потвърдиха, че България няма да участва във флотилия в Черно море, насочена да брани региона от Русия.

 

„Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи – мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати. Да изпратим корабите — военни, а не гранични, като флотилия срещу руските кораби, вече минава границата на това, което мога да допусна“, каза Борисов. 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;