„България трябва да изгради нова ядрена мощност, и то на площадката на АЕЦ „Белене», каза независимият народен представител Велизар Енчев в интервю за Канал 3.

 

„Битката за изграждането на Седми блок на АЕЦ „Козлодуй» се води от „Уестингхаус», каза още депутатът.

 

„Бойко Борисов е изключителен политически лицемер», каза Енчев в коментар на скандала с флотилията от тази седмица.

 

Той разясни, че в продължение на шест месеца официално се е знаело, че през януари Румъния е внесла в НАТО официално предложение за военна флотилия от черноморските държави. През март военният ни министър е обсъдил, без никой да му дава мандат, с румънците този въпрос.

 

„Месец май външният министър Даниел Митов, а и днешното му изявление по време на деня на откритите врати, говори за необходимостта от регионално участие и разговорът за тази флотилия, според него, трябва да стане регионален, т. е., той признава необходимостта от създаването на подобна флотилия», каза Енчев.

 

„Ако се разгледа неговото изявление в детайли, ще се види, че той говори няколко неща, които са неверни», каза Енчев. Първото — че НАТО е отбранителен съюз, което е невярно, защото алиансът е агресивен, и в подкрепа на тази теза е неговото непрестанно разширяване към Русия. Второто нещо, е че външният ни министър иска засилено присъствие на НАТО в Черно море.

 

„Това е косвено признание, че такава флотилия ще има», каза Енчев. Всичко това според депутата означава, че премиерът е бил наясно от началото на годината.

 

„Защо той шест месеца е мълчал, а сега изведнъж реши да говори, защото Бойко Борисов реши, в този ден, в който излезе присъдата за „Белене», в този ден, в който се говореше за изпращането на 400 войници в Румъния без съгласие на парламента и правителството, реши да се направи на патриот с русофилски привкус. Това му е необходимо да омилостиви руснаците… така че Борисов играе евтини игри с руснаците», каза Енчев.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;