Американският милиардер Доналд Тръмп, който си гарантира кандидатурата за президент на САЩ от Републиканската партия, заяви в интервю за миланското издание Corriere della Sera, че е готов да покани президента на Русия Владимир Путин във Вашингтон.

 

«Нямам никакъв проблем да направя това, наистина никакъв»,- каза Тръмп, отговаряйки на въпрос на изданието.

 

По молба на изданието Тръмп коментира също изявлението на Путин, който по време на Международния икономически форум в Петербург каза:

 

«Господин Тръмп заяви, че е готов към пълномащабно възстановяване на руско-американските отношения. Какво лошо има в това? Всички ние приветстваме това».

 

«Мисля, че това, което е казал Путин, е вярно. Считам, че ние трябва да поддържаме отношенията между държавите си. Считам, че ако се стигне до съгласие с Русия, то това би било прекрасно. Това би оказало положително въздействие върху целия свят», — каза Тръмп.

 

Той заяви също, че сътрудничеството между САЩ и Русия би могло да съдейства за победата над терористичната организация Ислямска държава.

 

«Считам, че това би било изключително полезно, ако ние координираме усилията си, за да постигнем тази обща наша цел. Те също искат да победят ИД. Русия е сила».

 

«Считам, че координираните усилия биха били положително, а не негативно дело», — каза Тръмп.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;