Бизнесменът подчерта, че може да прибегне до тези крайни мерки, ако съпартийците му продължат да го критикуват публично или чрез интриги го лишат от възможността да участва в президентските избори.

 

Американският милиардер Доналд Тръмп, който си гарантира кандидатурата за президент на САЩ от Републиканската партия, е готов да скъса финансовите си отношения с партията си и самостоятелно да продължи да плаща предизборната си кампания. Това заяви той в събота по време на речта си в Лас Вегас.

 

«Има едни момчета, които претърпяха мащабно поражение и се опитват да организират нещо от рода на бунт сред делегатите», — заяви Тръмп.

 

Милиардерът увери, че е готов да прекрати участието си в мероприятия по събиране на средства и да се откаже от финансовата подкрепа на Републиканската партия за кампанията.

 

«Понастоящем събирам сума ти пари за Републиканската партия, донори има много, харесва ми да правя това», — каза Тръмп. — «Но щом сме във взаимозависимо положение, ако републиканците няма да помагат, то аз просто ще си финансирам сам кампанията. Не ми пука от интриганти», — добави той.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;