Министърът на отбраната на Полша Антони Мачеревич, коментирайки преминалите на територията на страната военни учения на страните от НАТО, обяви за наличието на «реална» заплаха от страна на Русия. Това съобщи «Радио Полша».

 

«Заплахата от страна на Русия е реална. Това не е фиктивна заплаха и не е само политическа. Руснаците са окупирали част от територията на наш съюзник. Говорят агресивно по адрес на Полша и другите наши съюзници. Трябва да се говори за тази заплаха ясно и открито. Именно затова жителите на градовете и селата при вида на танковете «Абрамс» и американските войници ги приветстваха с такава радост», — заяви той в интервюто.

 

Отговаряйки на въпрос за това, че действията на полските власти провокират Москва, Мачеревич обвини Русия, че тя уж неправилно интерпретира действията на страните-членки на НАТО.

 

Министърът на отбраната на Полша не за първи път се оказва в центъра на вниманието заради своите антируски изявления. В частност, в началото на юни той заяви, че един батальон на НАТО може да «спре» Русия.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;