Наемът на зала «Арена Армеец» за Националния учителски събор в София, организиран от новия министър на образованието Меглена Кунева (озвучаване и техническо оборудване министерството), струва на образователното министерство  100 000 лева.
Учителите ще пътуват до София с училищните автобуси, като разходите ще се поемат от бюджета на учебното заведение. Покана са получили и всички предишни министри на образованието и науката
Сред основните цели на събора са да има публичност по отношение на образователните промени, да се популяризира учителската професия, както и да продължи разясняването на закона за училищното образование, който влиза в сила от 1-ви август. В Просветното министерство са получени над 2 000 въпроса, свързани с него — за квалификацията на учителите, пенсионирането, новите програми, образователните стандарти, каза министърът на образованието Меглена Кунева:
«Учителите са сила на съвременната българска държава и такива искаме да бъдат, и разбира се, ние ще дадем рамковата характеристика на закона, защото за няколко часа не може да се отиде абсолютно във всеки детайл и трябва да кажем какви са ни приоритетите. Още в момента, в който аз навлезнах  в закона, моят политически избор беше да кажа и да настигна думите си с действия, че в центъра на закона и в центъра на образователната реформа е учителят».
.

Тагове: ; ; ; ;